1: ACCEPTERA ATT DU ÄR DÄR DU ÄR
Sluta slå dig själv för vad du känner eller inte känner. Du duger vad du än upplever och du är den enda som kan ge dig detta erkännande. Det betyder inte att vi säger att det är bra eller dåligt,endast att du duger.

2: TRÄNA DIN INRE UPPMÄRKSAMHET
Gör din vardag till ett spännande äventyrdär du ständigt avslöjar rädslans flykttankaroch lyssnar djupare till kärlekens röst.

3: ÖVA FÖRSONING
Sluta ha rätt och välj att vara lycklig. Ge dig en stund varje dag då du går igenom dagenoch ser vilka du utsett till syndabockar (inklusive dig själv). Ge upp dina bedömningaroch be om hjälp av din inre vägledare att uppfatta verkligheten.

4: VÄLJ EN DISCIPLIN SOM STÖDJER DITT INRE
Gör ett åtagande till någon form av disciplin. En kvarts meditation, bön eller yoga och var i kontakt med dina känslor. Det är en påminnelse varje dag om vem du är.

5: HA MOD
Umgås med dem du satt på piedestal och närma dig dem du är rädd för. Bryt rädslans fängelse och var i kontakt med dina känslor. Du integrerar genom detta aspekter av din helhet som du varit rädd för.

6: HA TÅLAMOD
Endast de som har tillit kan ha tålamod. Lugna ner dig och gör det som behöver göras idag. Många går och väntar på sin stora uppgiftmedan deras hem behöver dammsugas, räkningar betalaseller grannen behöver hjälp.

7: HYS TILLIT
Kom ihåg att alla situationer rätt uppfattat är en hjälp på vägen hem. Fel uppfattat kan de leda dig var som helst. När du nått mer frid har du uppfattat det rätt.

8: SÄTT GRÄNSER
Börja säga klara ja och nej och inse att du är den som beslutar. Du är den som har rodret i ditt eget liv och är aldrig tvingad till någonting. Ja eller nej kan det vara enklare !?

9: TA INTE DIG SJÄLV SÅ ALLVARLIGT
Egot har storhetsvansinne och tror att världen går under utan honom, vilket han varierar med att då och då tro att han är helt värdelös. Tillåt dig att se och skratta åt dessa pendlingar. Din sanna inre glädjeär den djupaste försoningen för dig och din omgivning.

Lev Gott !

Ur Tomas Frankells bok ”Vägen Hem”