En man for på ett blixtbesök ut på landet till sin far, som levde där med sina katter.”Jag stannar inte länge här, jag har ont om tid idag. Det snurrar mest hela tiden.,
Jag sliter men får ingenting gjort, jag blir ett nervvrak när som helst. Säg varifrån får du din stillhet?”Den gamle lutar sig tillbaks: ”Lyssna nu på mig en stund, för det är faktiskt ganska enkelt.

När jag sover, sover jag. När jag vaknar, vaknar jag. När jag tänker, tänker jag. När jag äter, äter jag. När jag jobbar, jobbar jag. När jag drömmer, drömmer jag. När jag talar, talar jag. När jag lyssnar, lyssnar jag.”

”Säg vad är nu detta för prat! Jag gör ju likadant som du, men ändå når jag ingen stillhet.””Lyssna nu på mig en stund: Du gör det mesta annorlunda.

– ” När du sover, vaknar du. När du vaknar, tänker du. När du tänker, äter du. När du äter, jobbar du. När du jobbar, drömmer du. När du drömmer, talar du. När du talar, lyssnar du. När du lyssnar, sover du.”

Okänd författare