En snickare hjälpte en kvinna att restaurera ett gammalt hus. Efter hans första dag, då åtskilliga saker inte fungerat som de skulle, vägrade hans bil att starta. Snickaren ägnade ett par timmar åt bilen utan framgång. Till slut erbjöd sig den gamla kvinnan att köra honom hem. Snickaren satt tyst under färden.

Väl hemma frågade han kvinnan om hon ville träffa hans familj, vilket hon tackade ja till. När de klivit ur bilen, stannade han till en stund vid ett träd och därefter var det som om han förvandlats. Han gick glatt mot dörren och kramade sina barn och kysste älskvärt sin fru.

När de senare gick ut till bilen igen, passerade de trädet som kvinnan vid det här laget hade blivit mycket nyfiken på.

– Ursäkta att jag frågar, sa hon. Men vad var det du gjorde vid trädet förut?

– Tja, det är mitt problemträd, svarade snickaren. Även om jag ibland har bekymmer på jobbet, så hör de inte hemma hos mina barn och min fru. Så jag hänger helt enkelt upp problemen i grenarna varje kväll när jag kommer hem och plockar ner dem igen nästa morgon.

– Det lustiga är, fortsatte han, att när jag plockat ner problemen, är de inte alls lika många som när jag hängde upp dem kvällen före.

Historien är hämtad ur ”Varför växer gräset”,
av Klas Hallberg och Magnus Kull